Allt fler snickare blir solcellsmontörer

Alla som har läst nyheterna under de senaste två till tre åren, har troligtvis upptäckt vilken hype det är kring solceller. Svenskarna blir allt mer miljömedvetna, staten fortsätter att subventionera och företagen som arbetar med solpaneler blir allt skickligare på att marknadsföra sig.

Sammantaget har allt detta lett fram till att allt fler hantverkare valt att bli solcellsmontörer. Personligen är jag inte säker på om det finns någon undersökning med konkreta siffror, men eftersom jag själv arbetar inom branschen får man höra ett och annat.

Uppskattningsvis har 20% av de hantverkare jag känner börjat arbeta med solpaneler på ett eller annat sätt. De flesta blir självklart montörer och hjälper både privatpersoner och företag med installationen.

Än så länge genererar denna business inga astronomiska summor, men från vad både jag och dem kan konstatera är det en marknad med stark tillväxt. Framförallt när det kommer till den privata marknaden. Det har länge varit företagen som stått för majoriteten av inköpen, men det blir allt fler privatpersoner som går över vatten för att hitta de bästa solcellerna. Åtminstone om man ska tro mina bekanta inom branschen.

Hur går dina tankar kring solceller? Är det bara en fluga eller något som är här för att stanna? Skulle du kunna tänka dig att skaffa solpaneler på taket?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 − 3 =