Företagshälsovård

Värk i kroppen, muskler och leder är ingen ovanlighet för många av oss som arbetar med kroppen.Faktum är att sannolikheten att får kroniska skador som sedan kommer att påverka ditt liv är 75 procent om man har arbetat i branschen i 45 år eller mer. En sådan typisk skada är till exempel ländryggsproblem som vi får eftersom vårt jobb ofta inkluderar många tunga lyft. För att förhindra och underlätta den typen av skador har vi börjat vända oss till en kiropraktor. Det man helst vill undvika är diskbråck som varannan kotte verkar lida av. Diskbråck är när en disk, som annars skyddar kotorna från att skava mot varandra och gör det möjligt för oss att böja och vrida på oss, har gått sönder. Det gör inte alltid ont men om disken trycker mot nerverna eller mot ryggmärgen så kan det göra vansinnigt ont. Ibland leder det också till en känsla av att det strålar ut, i armar eller ben.

Kroppen och ryggraden.

För mig personligen har det varit väldigt bra. Förutom att jag har mindre ont i ryggen nu så berättar kiropraktorn även vilka mina riskområden är, redan innan jag ens hinner upptäcka en skada. Det gör att jag kan förhindra och motverka framtida smärta. Jag har också fått olika övningar som jag försöker att genomföra varje eller varannan dag. En annan fördel var också att hon faktiskt besökte vår arbetsplats, såg över våra arbetsställningar och föreslog ändringar i vissa rörelser och arbetshöjder som vi tidigare haft.

Min mor brukade säga att man bara hade en kropp så den skulle man ta hand om. Så sant som det är sagt. Oavsett om man väljer att anlita en kiropraktor eller inte är det alltid bra att tänka förebyggande istället för att alltid hantera skadorna eller problemen när de redan uppstått. Då brukar vägen tillbaka vara betydligt längre.

Vill du ha mer information? Vi brukar vända oss hit annars är alltid vårdguiden en källa till bra information.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton − 4 =