Huddinge

Huddinge har en totalyta av 140,65 km². Som näst största kommun i hela Stockholm stoltserar Huddinge i en raskt växande takt. Det som man just nu pratat om mycket i Huddinge Kommun är hur vi ska bygga det moderna samhället.

Det senaste från Almedalen 2016 handlade om just det här ämnet. Huddinge står inför en stor expansion och mycket hus och fastigheter kommer byggas. Frågorna som dyker upp när en kommun ska expandera är arbetskraften. Finns det tillräckligt med rörmokare och hantverkare i kommunen?

Vi har gjort lite forskning kring ämnet och vi har endast stött på en rörmokare som specialiserar sig på VVS och vatten i Huddinge. Firman heter Rörmokare Huddinge och arbetar enbart i Täby. Vi tror själva mycket på att specialisera sig framöver, även för hantverkarna. Att meddela en beställare att man arbetar i hela Stockholm fungerar inte längre.

Rör

Miljöfrågorna är viktigare än någonsin och de tänker konsumenter och beställare delvis på transportsträckan som hanterverkaren åker till och från projektet. Därför förutspår vi att hantverkare som inriktar sig på lokala området kommer ha en stor fördel att få jobbet.

Andra frågor som hör till ämnet ”Hur ska vi bygga det moderna samhället” är flexibilitet. Att vara flexibel som kommun men med tydliga riktlinjer är framtiden. Det går inte fastna i gamla regler eller åsikter. Det nya Sverige expanderar och nu behöver vi vara flexibla för att hänga med på tåget.

Just nu är första spadtaget gjort för det nya och moderna Huddinge Kommun. Utmaningar blir många fördelarna fler ser vi. Det nya Huddinge sträcker sig allt från ombyggnationer i centrum till Flemingsberg och Kungens Kurva. Kommunen skriver efter hantverkare som rörmokare, elektriker och snickare. Det kommer byggas otroligt mycket i kommunen och kommunen själva hoppas inte att bristen av hantverkarna ska sätta käppar i hjulet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × 4 =