Bygg hus i Lund

Bygg ett hus i Lund, det har jag alltid velat göra. Det är en stad som jag har ett mycket gott minne av från min studenttid. Har alltid längtat tillbaka och nu har jag varit på många husvisningar men inte hittat vad jag är ute efter, så jag kommer att köpa en tomt så jag kan bygga själv. Nja, det är ju inte jag själv då som ska se till att huset byggs, utan ett företag inom bygg i Lund med omnejd som ska sätta igång med det. Jag har träffat deras kontaktperson och han sa att de gör hus efter kundens egna ritningar och önskemål, och jag har ju redan en idé om hur mitt hus ska se ut. Så nu är det bara att hoppas på att allting faller på plats! Det är många olika saker man ska tänka på och jag ska ta upp det här nedan:

– Vilken typ av hus?

– Hur stort hus?

– Vad vill du ha för material i ditt hus?

– hur ska rummen se ut och placera sig i förhållande till varandra?

– Budgeten, hur mycket pengar lägger du ner på detta projekt och finns det någon form av pantsättning av huset som gör att man kan få låna till mer än vad huset kostar att bygga?

– Finns det någon form av försäkring som täcker eventuella skador som kan uppstå under byggprocessen? Sedan ska man hitta någon inom bygg som är intresserad av att ta sig an detta projekt, och gå igenom allt som berör ovanstående punkter. Jag har varit på möten med tre olika företag som jobbar inom bygg i Lund. De kändes trygga och hade bra referenser från andra husbyggen de har gjort i stan. Så nu är det bara att skriva under kontraktet så får vi se vad som händer!